fbpx
logo_header Created with Sketch.
cart_empty Created with Sketch.

Opas

Oppaastamme löydät kaiken, mitä tarvitset Doorie-kalusteen tekemiseen.

Suunnittelu

Lue, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon tilatessasi Doorie-kalustetta.

Haluamme, että Doorien tarjoamien palveluiden käyttö on helppoa ja yksinkertaista. Näillä ohjeilla onnistut! Jos herää kysymyksiä, toivottavasti kuulemme sinusta osoitteessa hello@doorie.fi.

Näin se toimii

Bestå info

Bestå-kalusteeseen voit tilata a) vain ovet tai b) ovet, sivulevyt ja päällislevyt.

 

info Pax

Pax-vaatekaappiin voit tilata a) vain ovet tai b) ovet ja sivulevyn/levyjä.

 

Ohjeet suunnitteluun: (jos sinulla ei ole valmista Ikean runkoa):

TILAAMINEN

RUNKO, OVET JA MAHDOLLISET PEITELEVYT

Valitse Doorien kaupasta haluamasi kaluste. Tilaa ovet sekä mahdolliset peitelevyt ja muut osat. Hanki Ikeasta tarvittava kaappirunko. Kaapin koko on kerrottu Doorien sivuilla kyseisen tuotteen kohdalla. Ikea myy  kalustesarjojail man ovia, joten pelkän rungon ostaminen on helppoa. Ikealla on myös toimiva ja nopea verkkokauppa. Jos et ole varma, mikä kalusterunko sinun pitäisi ostaa, autamme mielellämme asiakaspalvelussa osoitteessa hello@doorie.fi.

Keittiöiden kohdalla suosittelemme lämpimästi Ikean keittiösuunnittelu-palvelua. Tutustu  lisää: Doorie keittiöopas   Lisää tietoa keittiöidemme vaihtoehdoista täältä. 

SARANAT JA MUUT OSAT 

BESTÅ-kalusteet: Tarvitset myös: saranat, vetimet (tai käytä saranoiden mukana tulevia pomppusalpoja), jalat (tai käytä Ikean rungon mukana tulevia tassuja) ja uppokantaisia 4,0 x 25 mm ruuveja levyjen kiinnittämiseen. Kalustejalkoja löytyy Ikeasta sekä rautakaupoista. Bestå-kalusteeseen suosittelemme itävaltalaisia Blum-saranoita, joita saat verkkokaupastamme. Blumin saranoita käyttämällä kalusteesta tulee korkealaatuisempi. Toki myös Ikean saranat käyvät Bestå-kalusteille suunnitelluille ovillemme.

PAX-vaatekaapit Muistathan hankkia vetimet tai käytä saranoiden mukana tulevia pomppusalpoja. Verkkokaupassamme on runsaasti upeita nuppeja ja vetimiä ajankohtaisissa väreissä. Pax-vaatekaappeihin Dooriella ei ole tarjota saranaa mitoituksien vuoksi, joten kannattaa hankkia Ikeasta Komplement-saranat.  Suosittelemme lämpimästi tutustumaan Ikean kaapistojen sisätarvikkeisiin – Pax-vaatekaappien sisäosat ovat edullisia ja käytännöllisiä. Lopuksi tarvitset ruuveja sivu- ja päällyslevyjen ruuvaamiseen. Tähän suosittelemme uppokantaisia 4,0 x 25 mm ruuveja.

Metod-keittiöt Käytössämme on Ikean Metod-mitoitus. Toimitamme kaikki ovet ja vetolaatikot valmiilla porauksilla Ikean vetolaatikoille ja Utrusta-saranoille. Saranat ja vetolaatikot hankitaan siis Ikeasta.

Asennuksesta tarkemmin oppaan kohdassa Asennus.

Näin toimit, jos sinulla on jo Ikean kaappirunko, mitä haluat hyödyntää

TILAAMINEN

Tarkista, mikä Ikean runko on kyseessä. Ikean verkkosivustot ovat hyvä apu tässä. Varastomallistostamme löytyy ovia ja peitelevyjä Ikean Bestå- ja Pax-kalusteisiin. Tarjoamme ovia ja levyjä yleisimpiin kokoihin. Jos jäät kaipaamaan jotakin osaa, jota ei löydy mallistostamme, palvelemme osoitteessa hello@doorie.fi. 4-5 viikon toimitusajalla saa erikoismittaisia osia ja värejä vakiovärikartastostamme.

Kun olet selvittänyt, mikä runko sinulla on, voit tilata meiltä siihen sopivat ovet tai ovi+peitelevysetin. Toimituksen mukana tulee ruuveja sivulevyjen kiinnitystä varten ja kaksipuoleista teippiä kansilevyn kiinnitystä varten. Voit käyttää vanhan kalusteesi saranoita myös Doorien ovissa. Jos kyseessä on Bestå,  voit vaihtoehtoisesti tilata meiltä Blumin korkealaatuiset saranat. Muistathan myös miettiä, tarvitsetko vetimiä kaupastamme!

Kauppaan >>>

Toimitus

Varastotuotteille nopea toimitus!

Toimitusaika

Kun tuote on varastossa, tilaus lähetetään viikon kuluessa varastoltamme. Jos tuote on päässyt loppumaan väliaikaisesti varastostamme, olemme sinuun yhteydessä niin pian kuin mahdollista.

Toimitustavat

Posti

Pienet kuljetukset toimitetaan postitse. Voit noutaa tilaamasi tuotteet Postin palvelupisteestä. Saat ilmoituksen paketin saapumisesta tekstiviestillä. Voit seurata paketin kulkua Postin lähetystunnuksen perusteella, jonka saat sähköpostiisi kun olemme lähettäneet tilauksesi. Noutaessasi lähetystä ota mukaan henkilöllisyystodistus ja Postin lähetystunnus.

Postin kotiinkuljetus

Helppo tapa saada tilaamasi tuotteet suoraan kotiovelle tai haluaamasi osoitteeseen. Suurikokoiset tuotteet toimitetaan aina perille toimitusosoitteeseen. Ennen kotiinkuljetusta Posti ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse, jotta sopivin jakeluajankohta voidaan määritellä. Posti suorittaa kotiinkuljetuksia suuremmissa kaupungeissa arkisin klo 9–21. Muilla alueilla lähetykset jaetaan perille arkisin klo 14 mennessä.

Pääkaupunkiseudulla käytämme suuriin toimituksiin myös lähettipalveluita ja toimitusaika sovitaan asiakkaan kanssa henkilökohtaisesti.

Nouto varastoltamme

Voit noutaa tilauksesi varastoltamme Helsingin Suutarilasta. Osoite on Loisteputki 4, 3. krs, 00750 Helsinki. Ohjeistus perille löytämiseen on tässä: Doorie kartalla. Varastomme on avoinna sopimuksen mukaan. Voit sopia noutoajan asiakaspalvelumme kanssa.

 

 

Asennus

Doorien tuotteiden asennus on yksinkertaista. Me opastamme sinua vaihe vaiheelta!

Kun kaikki tarvittavat osat ovat saapuneet, pääset kokoamaan kalustetta. Suosittelemme varsinkin Pax-vaatekaappien kohdalla, että kalusteiden kokoamisen suorittaa kaksi henkeä. Kahdestaan kokoaminen käy sutjakkaasti.

 

Noudatathan runkojen kokoamisessa Ikean ohjeita säntillisesti. Myös ovien asentaminen tapahtuu Ikean periaatteiden mukaisesti. Pax-vaatekaappien kohdalla ovien kätisyyden kanssa tulee olla tarkkana, koska ovet eivät ole symmetrisiä. Jos siis laitat oven väärinpäin, sen mitoitus ei osu kohdilleen.

Tässä ohjeet Doorien Pax-kaappien kokoamiseen. Linkki Pax-asennusohjeisiin

Tässä ohjeet Doorien Bestå-kalusteiden kokoamiseen. Linkki Bestå-kalusteiden osien asennusohjeisiin

Jos asentamisesta syntyi kysymyksiä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa hello@doorie.fi. Autamme mielellämme!

 

Voit myös tilata asennuspalvelun Huoneistoguruilta.

Lue lisää

Hoito

Materiaaliemme hoitosuosituksia noudattamalla kaluste pysyy kauniina mahdollisimman pitkään.

Maalattu mdf-levy kalusteiden materiaalina

Maalattu mdf-levy on samankaltainen pinta kuin autoissakin; kun pidät sitä hyvänä, se pysyy kauniina vuodesta toiseen. Jos pintaa raaputtaa jokin terävä esine, siihen tulee naarmu.

Maalatut levyt puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Feel-levy

Matta Feel-levy on melamiinipinnoitettua kalustelevyä, jossa on erityisen samettinen traceless-pinta. Pinnassa on käsittely, joka vähentää sormenjälkien jäämistä oveen. Ovien ja levyjen reunat on tehty alan viimeisimmällä tekniikalla, AirTec-reunanauhoituksella. AirTec-tekniikan avulla saumasta tulee huomaamaton ja kestävä. Perinteisellä liimauksella kiinnitetyt reunanauhat saattavat alkaa repsottamaan vuosien saatossa, mutta AirTec-reunat kestävät paremmin kulutusta.

Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Fino-levy

Fino-levy on melamiinipinnoitettua kalustelevyä. Fino-levy on suhteellisen kestävä materiaali. Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Laminaatti-taso

Laminaattitasot ovat lastulevyä, johon on prässätty pinnalle laminaatti. Laminaatti on suhteellisen kestävä materiaali. Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä