fbpx
Simple – ovi (Metod)
Keittiön tasot

Keittiötasot ovat näyttävä kokonaisuus keittiössä, jonka valinnassa kannattaa värimaailman lisäksi kiinnittää huomiota materiaaliin. Doorielta löydät kattavan valikoiman laadukkaita ja kestäviä keittiötasomateriaaleja aina helppohoitoisesta kvartsista luonnonläheiseen massiivipuuhun ja trendikkääseen terrazzoon.

Suosittuja tuotteita

Laadukkaat keittiötasot luovat koko tilan ilmeen

Keittiössä työtason valinta on yksi koko tilan suunnittelun tärkeimpiä hetkiä. Materiaalien valinnassa kannattaa pohtia tarkkaan sekä keittiön ja koko kodin tyyliä, että omia kulutustottumuksia. Keittiön suunnittelussa tulee huomioida riittävät työskentely- ja laskutilat, minkä lisäksi keittiön pöytätasot luovat isoina pintoina vahvasti keittiön ilmettä. Keittiö on kodin sydän, jossa vietetään juhlia ja valmistetaan arki-iltojen illallisia. Sopivien työtasojen valinta on siksi erityisen tärkeää.

Vaikka keittiötason pituus ja korkeus ovatkin keittiösuunnittelussa tärkeitä, kaikkein tärkein valinta koskee keittiötason materiaalia. Valitun materiaalin tulisi vastata omia työtapoja ja käyttötarpeita. IKEA-keittiön työtasot ovat ennen kaikkea työskentelyä varten, joten niiden valinnassa kannattaa pohtia realistisesti omaa keittiön käyttöä. Mikäli keittiön tasojen täytyy kestää kolhuja ja naarmuja vaivatta, sopii keittiötason materiaaliksi täysin erilaiset ratkaisut, kuin paljon hoitoa vaativat vaihtoehdot. Älä tyydy IKEAn keittiötasoihin, vaan tuo keittiöösi yksilöllistä tyyliä Doorien kattavan ja kestävän valikoiman avulla.

Monipuolinen materiaalivalikoima Doorielta

IKEA-keittiön tasot useissa eri materiaaleissa löydät Doorielta. Suosituimpiin materiaaleihin lukeutuvat muun muassa laminaatti ja massiivipuu. Laminaatti on kestävä yleismateriaali työtasoihin keittiössä, joka löytyy Doorielta tyylikkäässä mattamustassa sävyssä. Erityisen kovaa ja kestävää lopputulosta takaavat viileän ja puhtaan ilmeen luovat kvartsi- ja corian-tasot. Kestävä ja raskas kvartsi tuo harmonista ilmettä ja kestää kovaa kulutusta, minkä lisäksi se on helppo puhdistaa. Kvartsitasot eivät kuitenkaan siedä liikaa lämpöä, eli pannuja ja patoja ei voi jättää tasolle lojumaan.

Myös massiivipuutaso on suhteellisen huoleton ja helppohoitoinen, sillä se vaatii vain säännöllistä huoltoa, jotta pinta pysyisi jatkuvasti yhtä tyylikkäänä. Kodikkaan lämpimien massiivipuutasojen käyttöikää voi myös pidentää hiomalla kulumia. Luonnonkaunis massiivipuu kestää hyvin kulutusta halkeilematta, minkä lisäksi puu on luonnostaan antibakteerinen materiaalivaihtoehto. Hyvin hoidettu massiivipuu kestää vuosikausia ja lähinnä kaunistaa ikääntyessään, mutta se vaatii säännöllistä öljyämistä, ja tahrat kannattaa puhdistaa saman tien. Doorielta löydät myös paljon muita vaihtoehtoja, kuten supersuositut terrazzo-tasot, joiden avulla loihdit keittiöön Välimeren ylellistä tunnelmaa.