Seikkailu Kangasniemelle

Maalaus

 

Kävin taas pari viikkoa sitten Kangasniemellä Doorien oviasioissa. Josadoorin tehtaalla vierailu on aina yhtä miellyttävää. Heidän kahviossaan on vanhat tupapöydät ja aina tuoretta pullaa.  Kuka sen pullan sinne tuo, en tiedä. Toimistossa on ihanan kotoisa tunnelma isoine paperipinoineen työpöydillä. Menneiltä vuosikymmeniltä olevia sisustusratkaisuja pöllähtelee joka huoneesta. Toivottavasti he eivät ikinä remontoi toimitilojansa!

Doorien ovet valmistetaan Kangasniemellä Josadoorin tehtaalla lähellä Jyväskylää. Tehdas työllistää noin 80 henkeä. Jo vuonna 1980 perustetulla Josadoorilla on pitkät perinteet kalusteovien valmistuksessa. Lukuisat kotimaiset kalustealan valmistajat ovat joutuneet laittamaan lapun luukulle, koska maahantuonti ja kova hintakilpailu ovat asettaneet kotimaisen tuotannon ahtaalle. Sen takia onkin erityisen hienoa, että vielä tänäkin päivänä meillä on kuitenkin mahdollisuus ostaa kotimaisia ovia.

Vaikka Josadoorin konttorilla historian lehdet havisee, on tehtaalla  käytössä alan viimeisintä valmistustekniikkaa, kuten AirTec-reunanauhoituskone. Oven reunanauhojen liimaaminen perinteisellä tavalla on aiheuttanut välillä ajan kanssa repsottavia reunanauhoja. AirTecin avulla tehdyt saumat kestävät paremmin kulutusta ja saumasta tulee huomaamaton.

Seikkailuni ei kestänyt kuin päivän, mutta oli mukava päästä Doorien tuotteiden alkulähteille.

Reissuterveisin

Satu