Sekamelskasta selvyyteen – musiikkitarvikkeiden säilytyskaapisto

Pedaalien säilytys
Epäkaupallinen yhteistyö vantaalaisen musamiehen kotona

Musiikkitarvikkeiden säilytysPääsin toteuttamaan hauskan säilytyskalusteiden uudistuksen Vantaalle viime viikolla. Lähtötilanne oli, että vannoutuneen musiikki- ja bändiharrastelijan tarvikkeet eli vahvistimet, kitarat, bassot, johdot, pedaalit jne (musailu on varsinaista kamafriikkien hommaa) lojuivat ympäriinsä pitkin musiikille pyhitettyä huonetta niin, että niiden yli piti loikkia aropupumaisen ketterästi. Imurointia varten piti nostaa kaikki tarvikkeet pöydille ja koko touhu oli melkoista ähellystä ja hampaiden kiristelyä. Tarjosin apuani edullisen säilytyskaapiston tekemiseen, missä jokaisella tavaralla olisi paikkansa  – ja yllättäen apuni otettiin ilolla vastaan!

musatarvikkeiden säilytys

Ennen-kuvia ei tullut otettua, mutta tavaroita lojui ympäriinsä ja kuvan seinustalla oli pari pienempää lipastoa. Totesin, että hienot vahvistimet ja muut tarvikkeet saavat jäädä näkyviin avohyllylle, josta niitä olisi helppo tarpeen mukaan nostella käyttöön. Päädyin Ikean tummimpaan runkoväriin. Mustanruskean lisäksi heiltä löytyy myös valkoinen ja tammi. Ikean Pax-kaapistoissa on todella kätevä 35 cm syvyys, joka sopii erinomaisesti pientavaroiden säilytykseen. Pax-kaapistoon saa myös kauniita vetolaatikoita, jotka voi ilomielin jättää avohyllykössä näkyviin. Vedimme vielä avohyllykköä oven paksuuden verran eli 16 mm eteenpäin, jolloin lopputuloksesta tulee kiintokalustemainen ja viimeistelty. Siinä edullinen vinkki kaikille Pax-kaapistoja suunnitteleville!

Doorien ovet

Ovellisia kaapistojakin tarvittiin, jotta vähemmän edustaville esineille olisi myös paikka. Valitsin Doorien Pax-kaappeihin mitoitetut Shadow-väriset ovet ja sivulevyt. Metrin levyinen ovirivistö rauhoitti kokonaisuutta. Doorien ovet peittävät kauniisti sokkelin alhaalla jättäen vain kahden cm “mattoraon”.  Doorien sivulevyt 35 cm syvyyteen tekivät  koko kaapistosta aivan uudenlaisen, koska se peittää rungon sivun kokonaan. Kaapin korkeus on 201 cm eli Ikean Pax-kaapeista matalampi. Se sopi mainiosti kyseiseen tilaan!  Jätimme kaappeihin alas korkeat tilat ilman hyllyjä, jotta bassokotelot mahtuvat nätisti kaappien sisään  – huomattava parannus siihen, että ne lojuivat aina lattialla.

Bassokotelot

Oman haasteensa toivat lukemattomat pedaalit, johdot ja muut pientarvikkeet. Löysin Ikeasta harmaita Raggisar-säilytyslokerikkoja, jotka sopivat täydellisesti 35 cm syvien Pax-vetolaatikoiden mitoitukseen! Kyllä siinä mieli lepäsi, kun järjestelin pedaalit nätisti riviin omiin huopalokeroihinsa. Kokonaisuus viimeisteltiin laittamalla oviin Doorien Helix-nupit antiikkipronssin värisenä. Nupit näyttävät itsessään jo kaiuttimen nupeilta, joten ne sopivat teemaan hauskasti.

Pedaalien säilytys

Helix-nuppi

Musiikkipyhätön omistaja oli enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Musiikkitarvikkeiden säilytys on todennäköisesti usein juuri se kodin kohta, mitä ei ole etukäteen suunniteltu. Vähitellen lattiatila täyttyy tarvikkeista. Pienellä suunnittelulla  on mahdollista saada kohtuullisin kustannuksin järkevä ja arkea helpottava kokonaisuus. Ikean Pax-sarjaan kuuluu runsaasti loistavia ja edullisia sisäosia, joita voisi mielikuvitusta käyttämällä hyödyntää vaikka kuinka paljon säilytyksen järjestämisessä!

Haastan sinut –  järjestä oma kaaoksesi! Ikean Pax-kaapistoihin sopivat osat löytyvät täältä >>>
Musaterkuin

Satu