Tuulahduksia kalustemessuilta

Doorie kalustemessuilla

Harmaan helmikuun piristykseksi pääsin vierailemaan kalustemessuilla ja nuuhkimaan viimeisimpiä trendejä! Tukholman kalustemessut eli Stockholm Furniture & Light Fair on järjestetty heidän nettisivujensa mukaan ensimmäisen kerran jo vuonna 1951. Messut ovat sisustusalan suurimmat messut Pohjoismaissa ja ne keräävätkin 40.000 kävijää joka vuosi. Messujen tarjonta on hieman erilainen kuin Habitairen, joten suosittelen kaikkia sisustuksesta innostuineita piipahtamaan  – Tukholma on kaunis kaupunki, joten messuihin on kiva yhdistää vaikkapa pieni miniloma!Doorie messuillaKotimaisen Nikarin osasto oli täynnä maanläheisiä sävyjä. Niitä oli paljon messuilla ylipäätänsä  – erilaisia beigen ja greigen sävyjä, murrettuja vihreitä, ruskeita, sinappia, burgundia. 70-luku tuli mieleen tuon tuosta. Harmaatakin näkyi paljon, mutta sen pariksi oli usein valikoitunut joku lämmin sävy.

Doorie kalustemessut

Doorie messuilla

 

Holvikaaria, peilejä seinällä ja kalusteissa sekä erilaisia pilasteita oli myös runsaasti. Aika retroa tämäkin! Marmori ja tummat kivikuosit olivat edelleen vahvasti esillä. Puisia rimoituksia näkyi kalusteissa ja seinissä.

Doorie messuilla

Doorie kalustemessut

Kalusteissa ja tuoleissa näkyi paljon tammea, tummaa puuta ja orgaanisia muotoja. Pöydät olivat pyöreitä tai kaarevia. Sohvienkin muodoilla leikiteltiin usein.

Doorie messuilla

Doorie messuilla

Doorie

Stringin osasto oli myös hyvin maanläheisesti sisustettu ja ihana – kuten aina. String julkaisi myös uuden, raakapeltisen hyllyn.

Doorie messuilla

On hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka moni näistä messuilla nähdyistä asioista siirtyy suomalaisiin koteihin. Sisustustrendit näyttäytyvät messuilla vahvana, mutta koteihin niistä päätyy vain osa. Kaiken kaikkiaan sävymaailma on mielenkiintoinen ja on mukava saada harmaiden rinnalle paljon rikkaita sävyjä ja hauskoja muotoja!

Harmaan helmikuun tunnelmissa

Satu