Synttärihinnat voimassa marraskuun ajan! Keittiön ovet -10 %. Bestå- ja Pax-ovet -20 %. Käytä koodia VIISIVEE. Huom! Molemmat showroomit sekä Suutarilan noutovarasto ovat poikkeuksellisesti suljettu 24.11

Hoito

Ovien hoito-ohjeet

Materiaaliemme hoitosuosituksia noudattamalla kaluste pysyy kauniina mahdollisimman pitkään.

Maalattu mdf-levy on samankaltainen pinta kuin autoissakin; kun pidät sitä hyvänä, se pysyy kauniina vuodesta toiseen. Jos pintaa raaputtaa jokin terävä esine, siihen tulee naarmu. Käytämme senkkien kansissa maalattua mdf:ää, joka on tasomateriaalina arka. Ethän siirtele esineitä työntämällä tason päällä, koska siitä voi syntyä naarmuja. Maalatut levyt puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Feel matta-levy on melamiinipinnoitettua kalustelevyä, jossa on erityisen samettinen traceless-pinta. Pinnassa on käsittely, joka vähentää sormenjälkien jäämistä oveen. Ovien ja levyjen reunat on tehty alan viimeisimmällä tekniikalla, AirTec-reunanauhoituksella. AirTec-tekniikan avulla saumasta tulee huomaamaton ja kestävä. Perinteisellä liimauksella kiinnitetyt reunanauhat saattavat alkaa repsottamaan vuosien saatossa, mutta AirTec-reunat kestävät paremmin kulutusta. Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Feel wood-tuotteemme ovat melamiinipinnoitettua kalustelevyä, joka on hyvin kestävä käytössä. Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Valitessasi puuovimalleja, perehdy aina kunkin puulajin ominaisuuksiin. Luonnonmateriaalissa värimallit ja ovet ovat aina vain suuntaa antavia eivätkä voi täysin vastata lopullista tuotetta. Jokainen puu on erilainen. Puumateriaaliin kuuluvat aina luonnonmateriaalille tyypilliset sävyvaihtelut ja kuviointivaihtelut. Puisissa tuotteissa on yleensä valmistuserien kesken sävypoikkeamia, johtuen eri materiaali- ja värieristä (vertaa tapettien painoerät, keraamisten laattojen polttoerät ja vastaavat). Puu imee aina itseensä kosteutta vallitsevasta ympäristöstään ja elää hieman sen mukaan. Kaikissa puulajeissa päätypuu eli poikittain työstetty osa voi imaista pintakäsittelyainetta sisäänsä tuotteen laadun tästä kärsimättä. Puisissa tuotteissa syykuviot eivät yleensä jatku tuotteiden välillä ja pienet linnunsilmäoksat ovat mahdollisia kaikissa puulajeissa. Valmistustekniikoista johtuen viilutetuissa ovissa sävy-/kuvioero on myös mahdollinen viiluovien, lasiovien ja levyosien välillä. Kaikki kalusteovet puhdistetaan nihkeällä, ei märällä mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita tai roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Ovien pintoja ei ole tehty kestämään mekaanista rasitusta, kuten esimerkiksi lattiapintoja. Pyydämme käyttämään tuotteitamme vetimiin koskemalla siten, ettei ovien pintoja rasiteta koruilla tai kynsillä. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Tasojen hoito-ohjeet

Laminaattitasot ovat lastulevyä, johon on prässätty pinnalle laminaatti. Laminaatti on suhteellisen kestävä materiaali. Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Mitä enemmän työtasoa hoidetaan, sitä paremmaksi sen lian ja kosteudenkestävyys tulee. Öljyllä käsitelty työtaso on saanut peruskäsittelyn. Käsitelty työtaso on jossain määrin likaa, vettä, alkoholia ja muita nesteitä kestävä. Jotta työtaso kestäisi hyvänä koko sen eliniän, käsitelkää työtaso laimentamattomalla työtasoöljyllä. Työtaso öljytään tarvittaessa. Käsittely suoritetaan seuraavasti: Levitä tasainen kerros öljyä puun pinnalle puuvillakankaalla ja anna sen imeytyä 15-20 minuuttia (älä ”uita” puuta öljyssä). Poista ylimääräinen öljy pehmeällä kankaalla. Jos tasot on käsitelty sävytetyllä öljyllä, voit jatkaa käsittelyä joko kirkkaalla öljyllä tai sävytetyllä öljyllä, riippuen halutusta lopputuloksesta. Valkealla sävytetty öljy vaalentaa tasoa entisestään ja tumma öljy tummentaa. Älä kuitenkaan käsittele valkealla öljyllä käsiteltyä tasoa mustalla öljyllä, tai toisinpäin. Käytä jokapäiväiseen puhdistukseen väritöntä saippuaa tai puutasotoimittajaltasi saatavaa hoitoainetta, joka puhdistuksen lisäksi myös suojaa ja hoitaa työtason pintaa. Jos työtaso tarvitsee perusteellisempaa puhdistusta, hiokaa pintaa pituussuunnassa 220 karkealla hiomapaperilla. Tämän jälkeen puhdistakaa taso huolellisesti ja sen jälkeen öljytkää taso kahteen kertaan. Tarpeen vaatiessa välihionta öljyämisten välillä. Älä koskaan käytä tason hiomiseen teräsvillaa tai puhdistamiseen aineita, jotka sisältävät ammoniumkloridia tai hankausjauhetta (ammoniumkloridi voi värjätä puutasoa).

Kvartsitasot on teollisesti puristamalla valmistettu tasomateriaali. Se koostuu 93-prosenttisesti luonnonkvartsista. Loppuosa on sidosaineita kuten hartsia, sekä tehosteeksi lisättyjä elementtejä (lasi, peilin siruja sekä väriaineita). Tehtaallamme kvartsitasot leikataan sopivaan mittaan sekä reunat ja pinta käsitellään. Kvartsitasojen etuna on laaja värisävyjen saatavuus verrattuna graniittiin. Kvartsitasot ovat kestäviä, helppohoitoisia ja pysyvät säännöllisellä huollolla kauan käyttökelpoisina. Säilyttääksesi tuotteen upean ulkoasun ja vuosien uudenveroisuuden, pyydämme sinua tutustumaan seuraaviin yksinkertaisiin hoito-ohjeisiin. Päivittäiseen puhdistukseen riittää kostea liina ja neutraali puhdiste, kuten yleispuhdistus- tai astianpesuaine. Kuivuneiden ruokatahrojen poistoon voi käyttää muovilastaa. Älä käytä hankaavia, vahvoja happamia tai valkaisuaineita sisältäviä puhdistusvälineitä. Älä käytä pesuaineita, jotka sisältävät hiomaaineita. Hiomatahnat saattavat vahingoittaa tason pintaa. Tahrojen välttäminen ja poisto Kvartsitasot eivät ole huokoisia, mutta suosittelemme tahrojen poistamista mahdollisimman nopeasti talouspaperilla, vedellä ja pesuaineella. Vältä kemikaalien sekä syövyttävien aineiden joutumista tasolle. Vaikeiden tahrojen poistoon on käytettävä kvartsin puhdistukseen tarkoitettuja välineitä ja aineita. Kvartsikivien kuumankestävyys ei ole graniittitasojen luokkaa. Suosittelemme pinnan vahingoittumisen välttämiseksi aina käyttämään pata-alustoja. Kvartsikivi ei ole helposti naarmuuntuva materiaali. Suosittelemme kuitenkin käyttämään aina leikkuulautaa. Jatkuva veitsen ja muiden terävien esineiden käyttö työtasolla esim. leikkaamiseen voi johtaa pinnan kiillon menettämiseen.

Marmori ja terrazzo ovat luonnollisia, väriltään ja kuvioltaan ainutlaatuisia materiaaleja. Tason huokoisuudesta johtuen on erityisen tärkeää noudattaa käyttöön ja huoltoon annettuja ohjeita. Jokapäiväiseen puhdistukseen suosittelemme käyttämään kosteaa (mikrokuitu) liinaa, lämmintä vettä ja tarvittaessa pH neutraalia, kevyen emäksistä (pH 8-10) tai kevyen hapanta (pH 4-6) puhdistusainetta. Erityisen sopiva olisi luonnolliselle kivelle tarkoitettu puhdistusaine. Älä käytä hankaavia, vahvoja happamia tai valkaisuaineita sisältäviä puhdistusvälineitä. Älä käytä pesuaineita, jotka sisältävät hioma-aineita. Hiomatahnat saattavat vahingoittaa tason pintaa. Marmori ja Terrazzo ovat huokoisia materiaaleja. Siksi työtasoissa tulee välttää tahroja ja niiden kuivumista kiinni pintaan. Vältä kemikaalien ja syövyttävien aineiden joutumista tasolle. Tahrat on poistettava mahdollisimman nopeasti talouspaperilla, vedellä ja pesuaineella, jotta lika ei kuivuisi eikä imeytyisi kiveen. Vaikeiden tahrojen poistoon on käytettävä marmorin puhdistukseen tarkoitettuja välineitä. Välineen käytön jälkeen on työtasoja pestävä uudelleen vedellä ja pesuaineella. Marmori ja terrazzo naarmuuntuu, joten käytä aina leikkuulautoja pata-alustoja. Suosittelemme aina käyttämään pata-alustoja. Kaikki tasot ovat kestävyyden lisäämiseksi käsitelty kyllästysaineella estääkseen nesteiden imeytymistä kiveen. Käytöstä ja materiaalin tyypistä riippuen suositellaan käsittelemään vuoden välein tasolle tarkoitetulla erikoiskyllästysaineella.

Työtaso on valmistettu kiinteästä keraamisesta materiaalista ilman hartseja tai polymeerejä. Tason valmistuksessa mineraalit sulautetaan yhteen kuumuuden ja paineen avulla. Tuloksena syntyy ei-huokoinen, hygieeninen pinta, joka kestää korkeitakin lämpötiloja, eikä naarmuunnu helposti. Hoito ja huoltaminen: Käytä päivittäisessä puhdistuksessa lämpimällä vedellä kostutettua pehmeää liinaa ja mietoa puhdistusainetta tai saippuaa. Kuivaa puhtaalla liinalla tai paperipyyhkeellä. Työtaso kestää useimpia kotitalouskemikaaleja. Koska työtaso on ei-huokoinen, eivät nesteet pääse imeytymään siihen ja aiheuttamaan tahroja. Pitkäaikainen altistuminen puhdistusaineille voi aiheuttaa pysyviä vaurioita tai värjäytymiä työtason pintaan. Mikäli tuotteen pinnalle roiskuu mahdollisesti haitallista ainetta, huuhtele se välittömästi vedellä. Pidä työtaso loitolla avotulesta. Älä käytä keraamista veistä tai muita vastaavia tuotteita suoraan työtason pinnalla. Normaali teräsveitsi ei vaurioita työtason pintaa, mutta sen terä voi tylsyä. Käytä aina leikkuulautaa.

Ruostumaton teräspinta pitää puhdistaa ennen käyttöönottoa. Pese tuote emäksisellä pesuaineella (pH yli 8). Huuhtele hyvin ja kuivaa pehmeällä liinalla. Näin poistat asennusaikaiset epäpuhtaudet altaan ja tason pinnalta. Pyyhi aina työskentelyn jälkeen tahrat pöydän pinnasta pehmeällä pyyhkeellä, pesuliinalla tai sienellä. Käytä puhdistukseen lämmintä vettä ja nestemäistä astianpesuainetta. Tämän jälkeen huuhtele pinta puhtaalla vedellä ja kuivaa pehmeällä liinalla. Vaikeat tahrat saa ruostumattoman teräksen pinnasta pois näin:
1) Pyyhi pinta kauttaaltaan kostealla liinalla tai sienellä.
2) Levitä pinnalle emäksistä puhdistusainetta, kuten CIF Cream tai Universal Stone.
3) Anna pesuaineen vaikuttaa 15 minuuttia.
4) Puhdista pinta kevyesti hangaten kostean ihmesienen tai puhdistusliinan avulla
5) Huuhtele ja kuivaa pinta huolellisesti.
Huom! Erityisen pinttyneiden tai pitkään pinnalla vaikuttaneiden tahrojen kohdalla käsittelyn voi joutua toistamaan useamman kerran. Kun epäpuhtaudet on poistettu altaan pinnalta, muodostaa ruostumattoman teräksen sisältämä kromi yhdessä ilman hapen kanssa suojaavan passiivikalvon puhtaan pinnan päälle. Kielletyt aineet tiskipöydän ja altaan puhdistukseen: Happamat aineet, kuten sitruunahappoa sisältävät keittiösaippuat, saattavat vaurioittaa teräksen pintaan kuivuttuaan (pH alle 6). Teräsvilla ja hankausjauheet naarmuttavat pintaa, joten vältä niiden käyttöä. Älä jätä märkää valurautaista tai muuta ruostuvaa metalliastiaa tiskipöydälle pitkäksi aikaa, sillä niistä jää jäljet teräksen pintaan. Pintaan tarttunut ruoste puhdistetaan yllä olevien ohjeiden mukaisesti

HUOMIOITAVAA! Emme suosittele työtason päälle kiipeämistä tai istumista missään olosuhteissa, koska tasoon voi syntyä halkeamia.