fbpx

Oppaamme

Doorie-kalusteen suunnittelu on helppoa ja yksinkertaista. Näillä ohjeilla onnistut! Jos sinulla herää kysymyksiä, ota yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteeseen hello@doorie.fi. Tilauksen saat tehtyä verkkokaupassamme tai tarvittaessa asiakaspalvelumme avustuksella.

Lipaston tai senkin voi toteuttaa joko Ikean Bestå- tai Metod-rungon päälle. Saat meiltä suoraan Ikean saranoihin ja kalustemittoihin sopivat ovet. Lisäksi toimitamme tyylikkäät peitelevyt lipaston ympärille, jotka ovat yleensä ovien väriset. Peitelevymme ulottuvat ovien etureunaan asti, jonka ansiosta ovet uppoavat kalusteen sisään kauniisti. Lisäksi kaikki turhat saumat jäävät piiloon. Voit katsoa valmiita ovi-ja peitelevysettejämme täältä.
Ikean Bestå-runko on hyvin suosittu kaluste tv-tasoksi. Bestå-lipastoa saa Ikeasta kahdessa korkeudessa, 38 cm ja 64 cm. Kalusteen leveyden voi toteuttaa 60 cm välein. 180 cm kalusteen voi toteuttaa yhdellä yhtenäisellä rungolla, mutta 60 cm moduleja voi myös yhdistellä ruuveilla toisiinsa, koska saumat jäävät Doorie-peitteiden alle piiloon.

Suosittu leveys on 240 cm, jolloin voi yhdistää esimerkiksi kaksi 120 cm leveää runkoa. Yli 240 cm leveät kalusteet toteutetaan kahdella kannella, koska yhtenäisen kannen maksimimitta on 2,5 m. Tällöin kansien väliin jää siisti sauma, joka yleensä mitoitetaan ovien sauman kohdalle. 300-360 cm leveä senkki on todellinen katseenvangitsija olohuoneessa!
IKEAn keittiörungoista eli Metod-osista voi tehdä myös upeita lipastoja ja senkkejä. Metod-runko on hyvin tukeva ja vahva. IKEAn keittiöhelat ovat itävaltalaisen Blumin valmistamia. Yhdistämällä Metod-osat Doorie™-oviin saavutetaan erittäin korkealaatuinen senkki. Metod-senkin voi toteuttaa kolmessa korkeudessa: 40 cm, 60 cm tai 80 cm. Voit käyttää 40 cm, 60 cm tai 80 cm leveitä runkoja.

Erilevyisiä runkoja voi myös yhdistellä samaan senkkiin. Senkkiin voi suunnitella ovia saranoilla, vetolaatikoita tai molempia. Vain mielikuvitus on rajana! IKEAn Metod-runkoon on saatavilla asennuskisko, joka kiinnitetään seinään. Metod-rungot ripustetaan kiskoon kiinni. Doorie-peitelevyt on mitoitettu niin, että asennuskisko jää piiloon. Taakse jää siis 8 mm ilmarako. Tarvittaessa peitelevymme voi tilata myös niin, että taakse ei jätetä rakoa asennuskiskoa varten.

Doorie-ovien ja peitelevyjen ja IKEAn Metod-rungon lisäksi tarvitset senkkiisi saranat, vetimet/pomppusalvat ja kalustejalat (tai tassut). IKEA käyttää keittiöissä laadukkaita Blumin Utrusta-saranoita, joita suosittelemme lämpimästi myös Doorie+Metod-senkkeihin. Mallistossamme on paljon kauniita vetimiä ja nuppeja. Ovet toimitetaan ilman vedinporauksia.

Jos et halua vetimiä, voit hankkia pomppusalvat joko Doorielta tai IKEAsta. Kaupastamme löytyy myös upeita jalkoja, joilla voit viimeistellä kokonaisuuden. Voit toki käyttää myös IKEAn jalkoja tai käyttää vain matalia tassuja. Käytännössä tarvitset siis IKEAsta vain Metod-rungot, saranat ja mahdollisesti hyllylevyt ja loput voit tilata meiltä.
IKEAn Pax-sarjalla on mahdollista toteuttaa unelmiesi vaatekaappi, jossa aivan jokaisella tavaralla on oma paikkansa! Pax-sarjan kaapin sisäosat, kuten erilaiset lokerikot ja kenkätelineet, ovat aivan vertaansa vailla ja hyvin edulliset verrattuna moniin muihin markkinoilla oleviin ratkaisuihin. Doorie tarjoaa Pax-runkoihin sopivia ovia ja peitelevyjä. Doorie™-ovet ulottuvat kaapin sokkelin päälle kauniisti jättäen vain 2 cm mattoraon.

Pax-kaapistoa saa kahdessa korkeudessa; 201 cm ja 236 cm. Syvyyksiä on kaksi: 40 cm (tämä on nimellismitta, todellinen syvyys oven kanssa on 37.3 cm) ja 60 cm (todellinen syvyys 59,8 cm). Huomioithan, että toisin kuin IKEAn Pax-ovissa, Doorien ovissa on kätisyydet. Doorielta saat ovia myös 75 cm leveään Pax-runkoon (kaksi 37,1 cm leveää ovea). Saat Doorielta myös erikoismittaisia ovia Pax-runkoihin. Asiantuntevaa asentajaa käytettäessä Pax-runkoja on mahdollista kaventaa tai leikata korkeussuunnassa. Voit kysyä erikoismittaisten ovien hintaa asiakaspalvelustamme. Doorien avulla voit siis toteuttaa korkean kalusteen kattoon asti, vaikka huonekorkeus olisi yli kolme metriä!

Doorie-peitelevyillä saat viimeisteltyä kokonaisuuden. Peitelevy on koko kaapin korkuinen eli lattiaan asti ulottuva. Voit laittaa rungon sivuosan peittävän peitelevyn joko molempiin kaappirivistön päätyihin tai vain toiseen, näkyvään päätyyn. Seinän ja kaapin väliin ei ole pakko asentaa peitelevyä, mutta huomioithan, että kaapin ovi mahtuu aukeamaan (korkea vedin vaikuttaa aukeamiskulmaan). Myös erilaiset soirot ja yläsokkelit ovat helppo toteuttaa 4-5 viikon toimitusajalla. Voit kysyä erikoismittaisia soiroja asiakaspalvelustamme!

Doorie-ovien ja peitelevyjen ja IKEAn Pax-rungon lisäksi tarvitset vaatekaappiisi Komplement-saranat, vetimet/pomppusalvat ja kaikki tarvittavat sisäosat. Muistathan tilata saranat IKEAsta rungon yhteydessä! Tarvitset 236 cm korkeaan oveen neljä saranaa per ovi ja 201 cm korkeaan oveen kolme saranaa per ovi. Mallistossamme on paljon kauniita vetimiä ja nuppeja. Ovet toimitetaan ilman vedinporauksia. Jos et halua vetimiä, voit hankkia pomppusalvat joko Doorielta tai IKEAsta.
Keittiön rakenne
Keittiön toiminnallisuuksien suunnittelu juuri sinun käyttötarkoituksiisi on tärkeää käyttömukavuuden kannalta. IKEAn asiantuntevia myyjiä kannattaa käyttää keittiön suunnittelun apuna. Jos tila on monimutkainen, suosittelemme lämpimästi Ikean kotisuunnittelupakettia, johon sisältyy mittaus kotonasi. Lue lisää IKEAn keittiösuunnittelupalveluista IKEAn sivuilta

Jos tila on yksinkertainen, voit mitata tilat itse. IKEA on laatinut hyvät ohjeet, kuinka mittaus tehdään. Niitä noudattamalla kaikki seikat tulee huomioitua.

IKEAn sivuilta voi ladata keittiösuunnittelu-ohjelman, jolla on helppo visualisoida itse erilaisia ratkaisuja. Haluatko keittiöösi saarekkeen? Pitäisikö olla yläkaapit vai ei? Nyt voit itse kaikessa rauhassa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja! IKEAn keittiösuunnittelija voi tarkastaa suunnitelmasi toimivuuden.

Keittiön ulkoasu
Kun hallussasi on IKEAn 3D-suunnitelma keittiöstäsi, on aika miettiä sävymaailmaa ja tunnelmaa. Olemme valinneet Doorien mallistoon runsaasti skandinaaviseen makuun sopivia värejä ja ovimalleja, joiden avulla voit viedä keittiösi aivan uudelle tasolle.

IKEAn keittiöiden moderni mitoitus (matala sokkeli ja korkeat alarungot) yhdistettynä oviimme ja peitelevyihimme takaa tyylikkään lopputuloksen. Saat meiltä kaikki peitelevyt valmiiksi mitoitettuna, jolloin levyjä ei tarvitse leikata ja kokonaisuus on huoliteltu. Peitelevymme ovat paksumpia kuin Ikean, joten huomioithan tämän keittiötä mitoitettaessa.

Tutustu mallistoomme verkkosivuillamme tai varaa aika asiakaspalvelustamme showroomillemme Helsinkiin. Autamme mielellämme värien valinnassa ja yhdistelyssä.

Upeiden ovimallien lisäksi meiltä löytyy myös IKEAn mitoituksiin sopivia laminaatti- ja kvartsikomposiittitasoja, altaita, hanoja sekä vetimiä. Lisäksi meiltä saat aamiaskaapit ja erikoismittaiset rungot Ikean keittiöihin sovitettuna!
Kun valinta on selvä, voit tilata keittiön ilman ovia ja peitelevyjä IKEAlta. Rungot, saranat ja vetolaatikot tilataan siis Ikealta. Tämä on IKEAn myyjille tuttu kuvio. Huomioi tässä vaiheessa myös keittiön muut osat. Mitä tilaat IKEAlta ja mitä muualta? Muista kodinkoneet, liesituuletin, työtaso, allas, hana, keittiön välitila, vetimet ja valaisimet. Huomiothan kodinkoneiden kohdalla yhteensopivuuden Ikean mitoituksen kanssa. Helpointa kodinkoneiden kohdalla on ottaa ne Ikeasta, mutta jotkut valmistajat tarjoavat myös IKEAn mitoille sopivia malleja.

Keittiöön voi tilata asennuksen tai voit asentaa keittiön itse. Lue lisää asennusyhteiskumppaneistamme täältä. Muistathan miettiä myös sähkö- ja putkityöt asennuksen yhteydessä.

Voit tilata Doorien ovet verkkokaupastamme tai asiakaspalvelumme kautta. Doorien ovissa on mallista riippuen 4-5 viikon toimitusaika. IKEAsta saa suuren osan tuotteista heti hyllystä. Huomioithan tämän suunnitellessasi remontin aikataulua. Voit aloittaa keittiön asennuksen IKEAn osilla, mutta Doorien peitelevyjä tarvitaan usein asennuksen edetessä. Ovet voidaan asentaa viimeiseksi.

Vahvistamme tilaamasi Doorie-osat sähköpostitse. Tarkistathan vielä kerran, että lista täsmää IKEAn keittiösuunnitelmaan. Ilmoitamme toimitusviikon viikon sisällä tilaamisesta. Tilausvahvistuksen jälkeen saat laskun sähköpostiisi, josta tulee suorittaa 50 % ennen toimitusta ja 50 % osien toimituksen jälkeen. Kauttamme saa myös osamaksun, kysy lisää asiakaspalvelustamme!
Toimitusaika
Jos tuotetta on varastossamme, tilaus lähetetään viikon kuluessa. Verkkokaupastamme näet tuotteen saldon. Toimitusmyyntituotteiden toimitusaika on 4-5 viikkoa.

Toimitustavat
Posti (pienet osat) Pienet kuljetukset toimitetaan postitse. Voit noutaa tilaamasi tuotteet Postin palvelupisteestä. Saat ilmoituksen paketin saapumisesta tekstiviestillä. Voit seurata paketin kulkua Postin lähetystunnuksen perusteella, jonka saat sähköpostiisi kun olemme lähettäneet tilauksesi. Noutaessasi lähetystä ota mukaan henkilöllisyystodistus ja Postin lähetystunnus.

Postin kotiinkuljetus (senkkien osat)
Helppo tapa saada tilaamasi tuotteet suoraan kotiovelle tai haluaamasi osoitteeseen. Suurikokoiset tuotteet toimitetaan aina perille toimitusosoitteeseen. Ennen kotiinkuljetusta Posti ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse, jotta sopivin jakeluajankohta voidaan määritellä. Posti suorittaa kotiinkuljetuksia suuremmissa kaupungeissa arkisin klo 9–21. Muilla alueilla lähetykset jaetaan perille arkisin klo 14 mennessä.

Suuret toimitukset (vaatekaapin ovet ja suuret senkit)
Pääkaupunkiseudulla käytämme suuriin toimituksiin lähettipalveluita ja toimitusaika sovitaan asiakkaan kanssa henkilökohtaisesti. Muualla Suomessa käytämme rahtipalveluita, kuten Kiitolinja. Informoimme asiakasta toimituksesta.

Nouto varastoltamme
Voit noutaa tilauksesi varastoltamme Helsingin Suutarilasta. Osoite on Loisteputki 4 B, 00750 Helsinki. Ohjeistus perille löytämiseen on tässä: Doorie kartalla. Varastomme on avoinna klo 8-15 ja muuten sopimuksen mukaan. Voit sopia noutoajan asiakaspalvelumme kanssa. Huom! Haethan tuotteet vasta, kun olet saanut ilmoituksen sähköpostitse, että tuotteet on kerätty.

Keittiö-osien toimitus
Ovet ja muut osat toimitetaan suoraan tehtaalta kotiisi. Lähettäjän nimi on siis tehdas, jonka olemme ilmoittaneet kyseisten tuotteiden valmistajaksi. Ennen toimitusta rahtifirma ottaa sinuun yhteyttä ja sopii sopivan ajankohdan toimitukselle.

Huom! Tarkistathan tuonnin yhteydessä heti, että lähetys ei ole vahingoittunut kuljetuksen aikana. Jos on, pyydä kuljettajaa tekemään siitä merkintä rahtikirjaan. Näin saat uudet osat kaikkein nopeiten tilalle.
Kun kaikki tarvittavat osat ovat saapuneet, pääset kokoamaan kalustetta. Suosittelemme varsinkin Pax-vaatekaappien kohdalla, että kalusteiden kokoamisen suorittaa kaksi henkeä. Kahdestaan kokoaminen käy sutjakkaasti. Mikäli kyseessä on keittiö, voit käyttää Ikean keittiöiden asennusohjetta.

Haluatko päästä hieman helpommalla? Voit myös tilata asennuksen Kokodiili Oy:ltä. Lue lisää täältä

Bestå-senkkien asennusohjeet
Tarvitset
 • Asennuksen nopeuttamiseksi ja oman mielenterveyden säilyttämiseksi suosittelemme kahta henkilöä
 • Ruuvinvääntimen
 • Uppokantaisia 4,0 x 28 mm ruuveja noin 12 kpl ja kaksipuoleista teippiä kannen paikalleen asettamiseen (tulee toimituksen mukana)
 • Huolellisuutta pakettien avaamiseen. Varo, ettet naarmuta ovia saksilla ja ettet kolauttele levyjä ja ovia niitä siirreltäessä.
1. Runko ja jalat
Jos sinulla on jo Bestå-kaluste entuudestaan koottuna jalkoineen tai seinäkiinnityksineen, voit mennä suoraan kohtaan kaksi. Kokoa Ikean kaluste Ikean ohjeiden mukaisesti. Muistathan seurata ohjeita, jotta rungosta tulee tukeva. Kiinnitä mahdolliset jalat jo tässä vaiheessa. Huomioi kalusteen kaatumisen mahdollisuus ja kiinnitä kaluste myös seinään, vaikka se seisoisi jaloilla.

Jos aiot kiinnittää kalusteen seinään riippumaan, voit tehdä myös sen ennen, kuin asennat ovia ja levyjä. Seinäkiinnitysohjeet löytyvät Ikean ohjeista. Jos kyseessä on suuri kaapisto, jonka aiot ripustaa, suosittelemme kalusteen alle seinää vasten tukilautaa, jonka päälle voi varata kaapiston painoa.

2. Sivulevyt
Asettele sivulevy kalusteen takareunan ja yläreunan kanssa tasan. Apuasentaja voi pitää sivulevyä paikallaan ja painaa levyä tiukasti kalustetta vasten, kun ruuvataan. Voit myös käyttää puristimia apuna. Mietithän jo tässä vaiheessa, mihin kohtaan laitat hyllylevyt! Poraa rungon sisäpuolelta neljällä ruuvilla (kaksi ylös, kaksi alas) levy kiinni. Huom. Pidä ruuvinvääntimen teho maltillisena, jotta ruuvi ei pääse korkkaamaan.

Vinkki: kannattaa porata ruuvia vähän matkaa sisään, sitten kiertää ruuvia takaisin päin, ja sitten ruuvata loppuun asti. Voit käyttää valmiita hyllynkannattimien reikiä (älä käytä kahta ylintä äläkä kahta alinta, koska niihin tulee saranoiden aluslevyt).

3 Ovet
Jos sinulla on vetimet tai nupit, voit porata niiden reiät 5 mm puuporanterällä vaakatasossa ennen ovien paikoilleen asennusta. Mallaile vetimien sopiva paikka ennen poraamista ja merkitse reikien paikat kynällä. Muistathan käyttää tukevaa alustaa, johon saa tulla jälkiä porauksesta. Alusta tiukasti vasten oven nurjaa puolta ehkäisee vedinreiän rispaantumista takapuolelta.

Asenna saranat ovien pyöreisiin aukkoihin ruuveilla kiinni. Tämän jälkeen ruuvaa ovet aluslevyistä runkoon kiinni. Aluslevyt tulevat rungon ylimpiin ja alimpiin hyllynreikiin kiinni. Kun kaikki ovet on asennettu, säädä saranan säätöruuveista ovet samaan linjaan keskenään. Saranoiden säätöohjeet löytyvät saranapussista.

4 Päällyslevy
Asettele päällyslevy kohdilleen laittamalla jokaiseen kulmaan pala kaksipuoleista teippiä. Voit myös ruuvata kannen sisäpuolelta, jos haluat (ruuvitarve 3,5 x 35 mm).

Metod-senkkien asennusohjeet
Tarvitset
 • Asennuksen nopeuttamiseksi ja oman mielenterveyden säilyttämiseksi suosittelemme kahta henkilöä
 • Ruuvinvääntimen
 • Uppokantaisia 4,0 x 28 mm ruuveja noin 12 kpl ja kaksipuoleista teippiä kannen paikalleen asettamiseen (tulee toimituksen mukana)
 • Huolellisuutta pakettien avaamiseen. Varo, ettet naarmuta ovia saksilla ja ettet kolauttele levyjä ja ovia niitä siirreltäessä.
Runko ja jalat
Kokoa Ikean kaluste Ikean ohjeiden mukaisesti. Muistathan seurata ohjeita, jotta rungosta tulee tukeva. Kiinnitä mahdolliset jalat jo tässä vaiheessa. Huomioi kalusteen kaatumisen mahdollisuus ja kiinnitä kaluste myös seinään, vaikka se seisoisi jaloilla.

Jos aiot kiinnittää kalusteen seinään riippumaan, voit tehdä myös sen ennen, kuin asennat ovia ja levyjä. Seinäkiinnitysohjeet löytyvät Ikean ohjeista. Jos kyseessä on suuri kaapisto, jonka aiot ripustaa, suosittelemme kalusteen alle seinää vasten tukilautaa, jonka päälle voi varata kaapiston painoa.

Sivulevyt
Toimitamme vakiona Metod-runkojen sivu- ja päällyslevyt 8 mm liian pitkinä, jolloin taakse jää 8 mm syvä kotelo Metod-seinäasennuskiskolle. Jos et käytä kiskoa, jätä taakse silti 8 mm rako. Asettele sivulevy kalusteen yläreunan kanssa tasan.Apuasentaja voi pitää sivulevyä paikallaan ja painaa levyä tiukasti kalustetta vasten, kun ruuvataan. Voit myös käyttää puristimia apuna. Mietithän jo tässä vaiheessa, mihin kohtaan laitat hyllylevyt! Poraa rungon sisäpuolelta neljällä ruuvilla (kaksi ylös, kaksi alas) levy kiinni. Huom. Pidä ruuvinvääntimen teho maltillisena, jotta ruuvi ei pääse korkkaamaan.

Vinkki: kannattaa porata ruuvia vähän matkaa sisään, sitten kiertää ruuvia takaisin päin, ja sitten ruuvata loppuun asti. Voit käyttää valmiita hyllynkannattimien reikiä (älä käytä kahta ylintä äläkä kahta alinta, koska niihin tulee saranoiden aluslevyt).

Ovet
Jos sinulla on vetimet tai nupit, voit porata niiden reiät 5 mm puuporanterällä vaakatasossa ennen ovien paikoilleen asennusta. Mallaile vetimien sopiva paikka ennen poraamista ja merkitse reikien paikat kynällä. Muistathan käyttää tukevaa alustaa, johon saa tulla jälkiä porauksesta. Alusta tiukasti vasten oven nurjaa puolta ehkäisee vedinreiän rispaantumista takapuolelta.

Asenna saranat ovien pyöreisiin aukkoihin ruuveilla kiinni. Tämän jälkeen ruuvaa ovet aluslevyistä runkoon kiinni. Aluslevyt tulevat rungon ylimpiin ja alimpiin hyllynreikiin kiinni. Kun kaikki ovet on asennettu, säädä saranan säätöruuveista ovet samaan linjaan keskenään. Saranoiden säätöohjeet löytyvät saranapussista.

Päällyslevy
Asettele päällyslevy kohdilleen laittamalla jokaiseen kulmaan pala kaksipuoleista teippiä. Voit myös ruuvata kannen sisäpuolelta, jos haluat (ruuvitarve 3,5 x 35 mm).

Pax-asennusohjeet
Tarvitset
 • Asennuksen nopeuttamiseksi ja oman mielenterveyden säilyttämiseksi suosittelemme kahta henkilöä
 • Ruuvinvääntimen
 • Uppokantaisia 4,0 x 28 mm ruuveja (tulee toimituksen mukana)
 • Huolellisuutta pakettien avaamiseen. Varo, ettet naarmuta ovia saksilla ja ettet kolauttele levyjä ja ovia niitä siirreltäessä.
Runko
Jos sinulla on jo Pax-kaappi entuudestaan koottuna, voit mennä suoraan kohtaan kaksi. Kokoa Pax-kaapistot Ikean ohjeita noudattaen. Muistathan seurata ohjeita, jotta rungosta tulee tukeva. Kaapit tulee kiinnittää seinään Ikean suositusten mukaisesti. Huomioithan sisäosissa, kuten hyllylevyissä ja vetolaatikoissa, ovien saranoiden paikat, jotka tulee jättää tyhjäksi. Voit asentaa lisäosat ovien asennuksen jälkeen.

Sivulevyt
Asettele sivulevy kalusteen takareunan kanssa tasan. Edestä levy menee rungon yli (oven paksuus + 2 mm), jotta ovien kiinni laittamisen jälkeen sivulevy ulottuu ovien etulinjaan asti. Toinen henkilö voi pitää sivulevyä paikallaan ja painaa levyä tiukasti kalustetta vasten, kun porataan. Poraa rungon sisäpuolelta kuudella ruuvilla (kaksi ylös, kaksi keskelle, kaksi alas) levy kiinni. Huom. Pidä ruuvinvääntimen teho maltillisena, jotta ruuvi ei pääse korkkaamaan.

Vinkki: kannattaa porata ruuvia vähän matkaa sisään, sitten kiertää ruuvia takaisin päin vähän, ja sitten ruuvata loppuun asti. Voit käyttää valmiita hyllynkannattimien reikiä, jos niihin ei ole tulossa hyllyjä.

Ovet
Pura ovet ja levyt pakkauksista. Huomioi ovien kätisyydet. Oven alaosasta etäisyys alimpaan saranareikään on pidempi kuin oven yläreunasta ylimpään saranareikään. Asenna saranat ovien pyöreisiin aukkoihin ruuveilla kiinni. Tämän jälkeen ruuvaa ovet aluslevyistä kaapin runkoon kiinni. Toinen henkilö voi pitää ovea pystyssä oikeassa kohdassa samalla, kun toinen ruuvaa aluslevyjä. Kun kaikki ovet on asennettu, säädä saranan säätöruuveista ovet samaan linjaan keskenään. Saranoiden säätöohjeet löytyvät saranapussista.

Jos asentamisesta syntyi kysymyksiä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa hello@doorie.fi. Autamme mielellämme!

Voit myös tilata asennuksen Kokodiili Oy:ta. Lue lisää täältä.
Hoito

Materiaaliemme hoitosuosituksia noudattamalla kaluste pysyy kauniina mahdollisimman pitkään.

Maalattu mdf (ovet ja peitelevyt)

Maalattu mdf-levy on samankaltainen pinta kuin autoissakin; kun pidät sitä hyvänä, se pysyy kauniina vuodesta toiseen. Jos pintaa raaputtaa jokin terävä esine, siihen tulee naarmu.

Käytämme senkkien kansissa maalattua mdf:ää, joka on tasomateriaalina arka. Ethän siirtele esineitä työntämällä tason päällä, koska siitä voi syntyä naarmuja.

Maalatut levyt puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Feel matta-ovi

Feel matta-levy on melamiinipinnoitettua kalustelevyä, jossa on erityisen samettinen traceless-pinta. Pinnassa on käsittely, joka vähentää sormenjälkien jäämistä oveen. Ovien ja levyjen reunat on tehty alan viimeisimmällä tekniikalla, AirTec-reunanauhoituksella. AirTec-tekniikan avulla saumasta tulee huomaamaton ja kestävä. Perinteisellä liimauksella kiinnitetyt reunanauhat saattavat alkaa repsottamaan vuosien saatossa, mutta AirTec-reunat kestävät paremmin kulutusta.

Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Feel-wood-ovet

Feel wood-tuotteemme ovat melamiinipinnoitettua kalustelevyä, joka on hyvin kestävä käytössä. Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Viiluovet

Valitessasi puuovimalleja, perehdy aina kunkin puulajin ominaisuuksiin. Luonnonmateriaalissa värimallit ja ovet ovat aina vain suuntaa antavia eivätkä voi täysin vastata lopullista tuotetta. Jokainen puu on erilainen. Puumateriaaliin kuuluvat aina luonnonmateriaalille tyypilliset sävyvaihtelut ja kuviointivaihtelut. Puisissa tuotteissa on yleensä valmistuserien kesken sävypoikkeamia, johtuen eri materiaali- ja värieristä (vertaa tapettien painoerät, keraamisten laattojen polttoerät ja vastaavat). Puu imee aina itseensä kosteutta vallitsevasta ympäristöstään ja elää hieman sen mukaan. Kaikissa puulajeissa päätypuu eli poikittain työstetty osa voi imaista pintakäsittelyainetta sisäänsä tuotteen laadun tästä kärsimättä. Puisissa tuotteissa syykuviot eivät yleensä jatku tuotteiden välillä ja pienet linnunsilmäoksat ovat mahdollisia kaikissa puulajeissa. Valmistustekniikoista johtuen viilutetuissa ovissa sävy-/kuvioero on myös mahdollinen viiluovien, lasiovien ja levyosien välillä. Kaikki kalusteovet puhdistetaan nihkeällä, ei märällä mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita tai roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Ovien pintoja ei ole tehty kestämään mekaanista rasitusta, kuten esimerkiksi lattiapintoja. Pyydämme käyttämään tuotteitamme vetimiin koskemalla siten, ettei ovien pintoja rasiteta koruilla tai kynsillä. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Laminaattitasot

Laminaattitasot ovat lastulevyä, johon on prässätty pinnalle laminaatti. Laminaatti on suhteellisen kestävä materiaali. Pinnat puhdistetaan nihkeällä, ei märällä, mikrokuituliinalla kevyesti pyyhkimällä. Neutraalia pesuainetta voi hieman liottaa veteen. Mikäli käytön aikana pinnoille tulee pisaroita/roiskeita, tulee pinnat välittömästi kuivata. Hankaavia pesuaineita/-välineitä ei saa puhdistamiseen käyttää.

Massiivipuutasot

Mitä enemmän työtasoa hoidetaan, sitä paremmaksi sen lian ja kosteudenkestävyys tulee. Öljyllä käsitelty työtaso on saanut peruskäsittelyn. Käsitelty työtaso on jossain määrin likaa, vettä, alkoholia ja muita nesteitä kestävä. Jotta työtaso kestäisi hyvänä koko sen eliniän, käsitelkää työtaso laimentamattomalla työtasoöljyllä. Työtaso öljytään tarvittaessa.

Käsittely suoritetaan seuraavasti: Levitä tasainen kerros öljyä puun pinnalle puuvillakankaalla ja anna sen imeytyä 15-20 minuuttia (älä ”uita” puuta öljyssä). Poista ylimääräinen öljy pehmeällä kankaalla. Jos tasot on käsitelty sävytetyllä öljyllä, voit jatkaa käsittelyä joko kirkkaalla öljyllä tai sävytetyllä öljyllä, riippuen halutusta lopputuloksesta. Valkealla sävytetty öljy vaalentaa tasoa entisestään ja tumma öljy tummentaa. Älä kuitenkaan käsittele valkealla öljyllä käsiteltyä tasoa mustalla öljyllä, tai toisinpäin.

Käytä jokapäiväiseen puhdistukseen väritöntä saippuaa tai puutasotoimittajaltasi saatavaa hoitoainetta, joka puhdistuksen lisäksi myös suojaa ja hoitaa työtason pintaa. Jos työtaso tarvitsee perusteellisempaa puhdistusta, hiokaa pintaa pituussuunnassa 220 karkealla hiomapaperilla. Tämän jälkeen puhdistakaa taso huolellisesti ja sen jälkeen öljytkää taso kahteen kertaan. Tarpeen vaatiessa välihionta öljyämisten välillä. Älä koskaan käytä tason hiomiseen teräsvillaa tai puhdistamiseen aineita, jotka sisältävät ammoniumkloridia tai hankausjauhetta (ammoniumkloridi voi värjätä puutasoa).

Kvartsitasot

Kvartsitasot on teollisesti puristamalla valmistettu tasomateriaali. Se koostuu 93-prosenttisesti luonnonkvartsista. Loppuosa on sidosaineita kuten hartsia, sekä tehosteeksi lisättyjä elementtejä (lasi, peilin siruja sekä väriaineita). Tehtaallamme kvartsitasot leikataan sopivaan mittaan sekä reunat ja pinta käsitellään. Kvartsitasojen etuna on laaja värisävyjen saatavuus verrattuna graniittiin. Kvartsitasot ovat kestäviä, helppohoitoisia ja pysyvät säännöllisellä huollolla kauan käyttökelpoisina. Säilyttääksesi tuotteen upean ulkoasun ja vuosien uudenveroisuuden, pyydämme sinua tutustumaan seuraaviin yksinkertaisiin hoito-ohjeisiin.

Päivittäiseen puhdistukseen riittää kostea liina ja neutraali puhdiste, kuten yleispuhdistus- tai astianpesuaine. Kuivuneiden ruokatahrojen poistoon voi käyttää muovilastaa. Älä käytä hankaavia, vahvoja happamia tai valkaisuaineita sisältäviä puhdistusvälineitä. Älä käytä pesuaineita, jotka sisältävät hiomaaineita. Hiomatahnat saattavat vahingoittaa tason pintaa. Tahrojen välttäminen ja poisto Kvartsitasot eivät ole huokoisia, mutta suosittelemme tahrojen poistamista mahdollisimman nopeasti talouspaperilla, vedellä ja pesuaineella. Vältä kemikaalien sekä syövyttävien aineiden joutumista tasolle. Vaikeiden tahrojen poistoon on käytettävä kvartsin puhdistukseen tarkoitettuja välineitä ja aineita.

Kvartsikivien kuumankestävyys ei ole graniittitasojen luokkaa. Suosittelemme pinnan vahingoittumisen välttämiseksi aina käyttämään pata-alustoja. Kvartsikivi ei ole helposti naarmuuntuva materiaali. Suosittelemme kuitenkin käyttämään aina leikkuulautaa. Jatkuva veitsen ja muiden terävien esineiden käyttö työtasolla esim. leikkaamiseen voi johtaa pinnan kiillon menettämiseen.

Terrazzo- ja marmoritasot

Marmori ja terrazzo ovat luonnollisia, väriltään ja kuvioltaan ainutlaatuisia materiaaleja. Tason huokoisuudesta johtuen on erityisen tärkeää noudattaa käyttöön ja huoltoon annettuja ohjeita.

Jokapäiväiseen puhdistukseen suosittelemme käyttämään kosteaa (mikrokuitu) liinaa, lämmintä vettä ja tarvittaessa pH neutraalia, kevyen emäksistä (pH 8-10) tai kevyen hapanta (pH 4-6) puhdistusainetta. Erityisen sopiva olisi luonnolliselle kivelle tarkoitettu puhdistusaine. Älä käytä hankaavia, vahvoja happamia tai valkaisuaineita sisältäviä puhdistusvälineitä. Älä käytä pesuaineita, jotka sisältävät hioma-aineita. Hiomatahnat saattavat vahingoittaa tason pintaa.

Marmori ja Terrazzo ovat huokoisia materiaaleja. Siksi työtasoissa tulee välttää tahroja ja niiden kuivumista kiinni pintaan. Vältä kemikaalien ja syövyttävien aineiden joutumista tasolle. Tahrat on poistettava mahdollisimman nopeasti talouspaperilla, vedellä ja pesuaineella, jotta lika ei kuivuisi eikä imeytyisi kiveen. Vaikeiden tahrojen poistoon on käytettävä marmorin puhdistukseen tarkoitettuja välineitä. Välineen käytön jälkeen on työtasoja pestävä uudelleen vedellä ja pesuaineella.

Marmori ja terrazzo naarmuuntuu, joten käytä aina leikkuulautoja pata-alustoja. Suosittelemme aina käyttämään pata-alustoja.

Kaikki tasot ovat kestävyyden lisäämiseksi käsitelty kyllästysaineella estääkseen nesteiden imeytymistä kiveen. Käytöstä ja materiaalin tyypistä riippuen suositellaan käsittelemään vuoden välein tasolle tarkoitetulla erikoiskyllästysaineella.

HUOMIOITAVAA! Emme suosittele työtason päälle kiipeämistä tai istumista missään olosuhteissa, koska tasoon voi syntyä halkeamia.