Suunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Lue täältä vinkkejä kalusteiden suunnittelua varten.

Keittiön suunnittelu

Keittiön rakenne
Keittiön toiminnallisuuksien suunnittelu juuri sinun käyttötarkoituksiisi on tärkeää käyttömukavuuden kannalta. IKEAn asiantuntevia myyjiä kannattaa käyttää keittiön suunnittelun apuna. Jos tila on monimutkainen, suosittelemme lämpimästi Ikean kotisuunnittelupakettia, johon sisältyy mittaus kotonasi. Lue lisää IKEAn keittiösuunnittelupalveluista IKEAn sivuilta

Jos tila on yksinkertainen, voit mitata tilat itse. IKEA on laatinut hyvät ohjeet, kuinka mittaus tehdään. Niitä noudattamalla kaikki seikat tulee huomioitua.

IKEAn sivuilta voi ladata keittiösuunnittelu-ohjelman, jolla on helppo visualisoida itse erilaisia ratkaisuja. Haluatko keittiöösi saarekkeen? Pitäisikö olla yläkaapit vai ei? Nyt voit itse kaikessa rauhassa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja! IKEAn keittiösuunnittelija voi tarkastaa suunnitelmasi toimivuuden.

Keittiön ulkoasu
Kun hallussasi on IKEAn 3D-suunnitelma keittiöstäsi, on aika miettiä sävymaailmaa ja tunnelmaa. Olemme valinneet Doorien mallistoon runsaasti skandinaaviseen makuun sopivia värejä ja ovimalleja, joiden avulla voit viedä keittiösi aivan uudelle tasolle.

IKEAn keittiöiden moderni mitoitus (matala sokkeli ja korkeat alarungot) yhdistettynä oviimme ja peitelevyihimme takaa tyylikkään lopputuloksen. Saat meiltä kaikki peitelevyt valmiiksi mitoitettuna, jolloin levyjä ei tarvitse leikata ja kokonaisuus on huoliteltu. Peitelevymme ovat paksumpia kuin Ikean, joten huomioithan tämän keittiötä mitoitettaessa.

Tutustu mallistoomme verkkosivuillamme tai varaa aika asiakaspalvelustamme showroomillemme Helsinkiin. Autamme mielellämme värien valinnassa ja yhdistelyssä.

Upeiden ovimallien lisäksi meiltä löytyy myös IKEAn mitoituksiin sopivia laminaatti- ja kvartsikomposiittitasoja, altaita, hanoja sekä vetimiä. Lisäksi meiltä saat aamiaskaapit ja erikoismittaiset rungot Ikean keittiöihin sovitettuna!

Vaatekaapin suunnittelu

IKEAn Pax-sarjalla on mahdollista toteuttaa unelmiesi vaatekaappi, jossa aivan jokaisella tavaralla on oma paikkansa! Pax-sarjan kaapin sisäosat, kuten erilaiset lokerikot ja kenkätelineet, ovat aivan vertaansa vailla ja hyvin edulliset verrattuna moniin muihin markkinoilla oleviin ratkaisuihin. Doorie tarjoaa Pax-runkoihin sopivia ovia ja peitelevyjä. Doorie™-ovet ulottuvat kaapin sokkelin päälle kauniisti jättäen vain 2 cm mattoraon.

Pax-kaapistoa saa kahdessa korkeudessa; 201 cm ja 236 cm. Syvyyksiä on kaksi: 40 cm (tämä on nimellismitta, todellinen syvyys oven kanssa on 37.3 cm) ja 60 cm (todellinen syvyys 59,8 cm). Huomioithan, että toisin kuin IKEAn Pax-ovissa, Doorien ovissa on kätisyydet. Doorielta saat ovia myös 75 cm leveään Pax-runkoon (kaksi 37,1 cm leveää ovea). Saat Doorielta myös erikoismittaisia ovia Pax-runkoihin. Asiantuntevaa asentajaa käytettäessä Pax-runkoja on mahdollista kaventaa tai leikata korkeussuunnassa. Voit kysyä erikoismittaisten ovien hintaa asiakaspalvelustamme. Doorien avulla voit siis toteuttaa korkean kalusteen kattoon asti, vaikka huonekorkeus olisi yli kolme metriä!

Doorie-peitelevyillä saat viimeisteltyä kokonaisuuden. Peitelevy on koko kaapin korkuinen eli lattiaan asti ulottuva. Voit laittaa rungon sivuosan peittävän peitelevyn joko molempiin kaappirivistön päätyihin tai vain toiseen, näkyvään päätyyn. Seinän ja kaapin väliin ei ole pakko asentaa peitelevyä, mutta huomioithan, että kaapin ovi mahtuu aukeamaan (korkea vedin vaikuttaa aukeamiskulmaan). Myös erilaiset soirot ja yläsokkelit ovat helppo toteuttaa 4-5 viikon toimitusajalla. Voit kysyä erikoismittaisia soiroja asiakaspalvelustamme!

Doorie-ovien ja peitelevyjen ja IKEAn Pax-rungon lisäksi tarvitset vaatekaappiisi Komplement-saranat, vetimet/pomppusalvat ja kaikki tarvittavat sisäosat. Muistathan tilata saranat IKEAsta rungon yhteydessä! Tarvitset 236 cm korkeaan oveen neljä saranaa per ovi ja 201 cm korkeaan oveen kolme saranaa per ovi. Mallistossamme on paljon kauniita vetimiä ja nuppeja. Ovet toimitetaan ilman vedinporauksia. Jos et halua vetimiä, voit hankkia pomppusalvat joko Doorielta tai IKEAsta.

Lipaston suunnittelu

Lipaston tai senkin voi toteuttaa joko Ikean Bestå- tai Metod-rungon päälle. Saat meiltä suoraan Ikean saranoihin ja kalustemittoihin sopivat ovet. Lisäksi toimitamme tyylikkäät peitelevyt lipaston ympärille, jotka ovat yleensä ovien väriset. Peitelevymme ulottuvat ovien etureunaan asti, jonka ansiosta ovet uppoavat kalusteen sisään kauniisti. Lisäksi kaikki turhat saumat jäävät piiloon. Voit katsoa valmiita ovi-ja peitelevysettejämme täältä.

Ikean Bestå-runko on hyvin suosittu kaluste tv-tasoksi. Bestå-lipastoa saa Ikeasta kahdessa korkeudessa, 38 cm ja 64 cm. Kalusteen leveyden voi toteuttaa 60 cm välein. 180 cm kalusteen voi toteuttaa yhdellä yhtenäisellä rungolla, mutta 60 cm moduleja voi myös yhdistellä ruuveilla toisiinsa, koska saumat jäävät Doorie-peitteiden alle piiloon.

Suosittu leveys on 240 cm, jolloin voi yhdistää esimerkiksi kaksi 120 cm leveää runkoa. Yli 240 cm leveät kalusteet toteutetaan kahdella kannella, koska yhtenäisen kannen maksimimitta on 2,5 m. Tällöin kansien väliin jää siisti sauma, joka yleensä mitoitetaan ovien sauman kohdalle. 300-360 cm leveä senkki on todellinen katseenvangitsija olohuoneessa!

IKEAn keittiörungoista eli Metod-osista voi tehdä myös upeita lipastoja ja senkkejä. Metod-runko on hyvin tukeva ja vahva. IKEAn keittiöhelat ovat itävaltalaisen Blumin valmistamia. Yhdistämällä Metod-osat Doorie™-oviin saavutetaan erittäin korkealaatuinen senkki. Metod-senkin voi toteuttaa kolmessa korkeudessa: 40 cm, 60 cm tai 80 cm. Voit käyttää 40 cm, 60 cm tai 80 cm leveitä runkoja.

Erilevyisiä runkoja voi myös yhdistellä samaan senkkiin. Senkkiin voi suunnitella ovia saranoilla, vetolaatikoita tai molempia. Vain mielikuvitus on rajana! IKEAn Metod-runkoon on saatavilla asennuskisko, joka kiinnitetään seinään. Metod-rungot ripustetaan kiskoon kiinni. Doorie-peitelevyt on mitoitettu niin, että asennuskisko jää piiloon. Taakse jää siis 8 mm ilmarako. Tarvittaessa peitelevymme voi tilata myös niin, että taakse ei jätetä rakoa asennuskiskoa varten.

Doorie-ovien ja peitelevyjen ja IKEAn Metod-rungon lisäksi tarvitset senkkiisi saranat, vetimet/pomppusalvat ja kalustejalat (tai tassut). IKEA käyttää keittiöissä laadukkaita Blumin Utrusta-saranoita, joita suosittelemme lämpimästi myös Doorie+Metod-senkkeihin. Mallistossamme on paljon kauniita vetimiä ja nuppeja. Ovet toimitetaan ilman vedinporauksia.

Jos et halua vetimiä, voit hankkia pomppusalvat joko Doorielta tai IKEAsta. Kaupastamme löytyy myös upeita jalkoja, joilla voit viimeistellä kokonaisuuden. Voit toki käyttää myös IKEAn jalkoja tai käyttää vain matalia tassuja. Käytännössä tarvitset siis IKEAsta vain Metod-rungot, saranat ja mahdollisesti hyllylevyt ja loput voit tilata meiltä.

Kylpyhuoneen suunnittelu

Kylpyhuoneiden kohdalla toiminnallisuuteen ja materiaalien kestävyyteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. 

Suosimme kylpyhuonekalusteiden kohdalla Blumin laadukkaita vetolaatikoita. Allaskaapin vetolaatikkoa avataan usein aamuin illoin. Kuinka haluat päiväsi aloittaa? Pehmeä ja hiljainen vetolaatikko tekee arjesta mukavaa.