fbpx
logo_header Created with Sketch.
cart_empty Created with Sketch.

18/12/2018

Sisustukseen kyllästyjän kootut tunnustukset, osa I (kalustejalat)

Kun vanha sisustus tylsistyttää

Olen huomannut, että tietyn ajan kuluessa silmäni kyllästyvät oman kotini kalusteisiin, vaikka kyseessä olisi alunperin ollut kuinka mieleinen ratkaisu tahansa. Suorastaan harmillista! Ekologisten ja taloudellisten syiden vuoksi en onneksi joka kerta tylsistymiseni iskettyä rynnistä kauppaan ostamaan uusia kalusteita. Tästä onkin saanut alkunsa oma tuunaamisvimmani. Yksi helpoimmista tavoista tuunata kalustetta on vaihtaa jalat.

Bestå matala

Kuvassa Bauhausin mustat, sirot jalat. Niitä saa eri korkeuksissa, kuvassa on 30 cm korkeat jalat, jotka on sijoitettu 28 cm ulkoreunasta sisäänpäin.

Rautakauppa on sisustajan mekka

Kannattaa pitää silmät avoinna rautakauppojen helaosastolla. Tarjolla on runsaasti ruuvikiinnitteisiä, hinnaltaan edullisia jalkoja, joiden avulla vanhakin lipasto herää aivan uudenlaiseen elämään! Lisäksi korkeita kalustejalkoja käytettäessä imurointi helpottuu. Toki kalusteen voi myös ripustaa seinälle. Olen huomannut omalla kohdallani, että kalusteiden järjestys vaihtuu niin tiuhaan, että seinään ripustaminen joka kerta on turhan työlästä. Kannattaa kylläkin huomioida, että kaluste tulee kiinnittää seinään Ikean paketissa tulevilla heloilla, jotta kaluste ei pääse kaatumaan.

Jaloilla ilmettä kalusteelle

Jaksan aina uudelleen yllättyä, miten paljon jalkojen vaihtaminen vaikuttaa koko kalusteen ilmeeseen. Ikean oma jalkojen mallisto Bestå-kalusteisiin on hieman rajallinen, mutta myös monet muut Ikean jalat (joissa on 8 mm kierre) käyvät suoraan Bestå-kalusteen pohjassa oleviin valmiisiin reikiin. Tämä avaa monia uusia mahdollisuuksia!

Bestå kapea

Ikean puiset sängynjalat harmaaksi maalattuna Tikkurilan Helmi-maalilla.

Jalat Bestå-kalusteeseen

Puiset jalat on helppo maalata mieleisen väriseksi. Itse olen käyttänyt Tikkurilan Helmi-kalustemaalia.

Mihin kohtaan kalusteen pohjassa jalka laitetaan?

Ikean Bestå-kalusteiden pohjassa on valmiina aukot 8 mm kierrejaloille, jolloin sijoitteluun ei pääse vaikuttamaan. Ruuvikiinnitteisiä jalkoja käytettäessä paikan pääsee itse valitsemaan. Sijoittelulla voi hieman leikitellä. Kalusteen ilme muuttuu radikaalisti, kun jalat sijoittaakin keskemmälle kalustetta.

Mistä löytyisi siroja jalkoja edullisesti?

(muokattu): Nykyään mallistossamme on myös kalustejalkoja, tutustu niihin tästä.

Sisustusterveisin

Satu

satu@doorie.fi

Lisää artikkeleita

elokuu 6, 2020

Doorien keittiöopas on nyt ilmestynyt

maaliskuu 17, 2020

Doorie rental kit

maaliskuu 14, 2020

Inspiroidu ruskeasta

syyskuu 15, 2019

Habitare 2019-messujen kuulumisia