Synttärihinnat voimassa marraskuun ajan! Keittiön ovet -10 %. Bestå- ja Pax-ovet -20 %. Käytä koodia VIISIVEE.

Viisi vinkkiä vaatesäilytyksen suunnitteluun

Vuosikaudet liukuovikaapistojen valmistajan leivissä antoivat minulle paljon ideoita järkevistä vaatesäilytysratkaisuista. Toivottavasti joistakin huomioista on sinullekin hyötyä!

1 Liukuovet vai kaapin ovet?

Suunniteltava tila, johon kaapit tulevat, määrittelee säilytysratkaisun lähtökohdat. Mieti tarkoin, kummat ovat käytännöllisemmät käyttää juuri sinun tilassasi – liukuovet vai kiinteät ovet saranoilla? Vai haluatko ovia ollenkaan? Jos kaapiston edessä on runsaasti tilaa, usein kaapin ovet ovat käytännöllisemmät kuin liukuovet, koska ne eivät jää auki ja eivät ole toisten ovien tiellä. Liukuovet ovat taas ehdottomasti parhaimmat todella kapeilla käytävillä ja ahtaissa paikoissa.

Lisäksi aina ei tarvitse laittaa kaikkea uusiksi – vanha kaapinrunko saattaisi riittää uusien, lattiasta kattoon asti ulottuvien liukuovien takana. Toimitamme  myös kotimaisia Kabinetti-liukuovia mittojen mukaan tehtynä.

Doorie Matta Feel White

2 Miten näet vaatteesi säilytettävän?

Onko kaappisi täynnä vaatetankoja ja henkareita vai pidätkö viikatuista pinoista? Tai korjaan – jaksatko viikata vaatteesi kauniisti hyllyille? Itse olen tässä kohtaa hieman laiska, pakko tunnustaa. Minkälaisia vaatteita kaappiin tulee? Takkeja, neuleita, sukkia? Kaikille löytyy omanlaisensa ratkaisut.

Kuva: Kabinetti-liukuovet ja kaapistot, kuvassa Blumin Legrabox

3. Huomio lisätarvikkeisiin

Usein kaapistoon tarjotaan ainoastaan vaatetanko, hyllyjä ja muutama ulosvedettävä kori. Oikeanlaisissa lisätarvikkeilla saat kuitenkin paljon enemmän irti säilytystiloistasi. Erilaiset kenkähyllyt, lokerikot, vetolaatikot, valot ja muut tarvikkeet edesauttavat järjestyksen ylläpitämistä. Vetolaatikoiden toimivuudessa on eroja – jo hidastimen olemassaolosta lähtien. Valitettavasti omasta mielestäni Ikean Komplement-vetolaatikot eivät yllä liu’ullaan alan parhaimmistoon. Mutta pakko kehaista, että muutoin Ikean lisävarustemallisto on käsittämättömän laaja ja edullinen.

Jos pohdit, mikä sopisi sinun tarpeisiisi ja budjettiisi – Ikean kaapisto kenties Doorien ovilla varustettuna tai kokonaan räätälöity, mittojen mukaan tehty liukuovikaapisto – me Dooriella osaamme auttaa etsimään sinulle sopivimman ratkaisun. Myymme myös kotimaisia Kabinetti- liukuovi- ja kaapistoratkaisuja oman ovimallistomme lisäksi.

Pax tammi
Kuva: Ikea

4. Muista sähköt, kotelot, patterit

Itse olen tämän kohdan joskus tunaroinut – kannattaa katsoa ja suunnitella tarkkaan pistokkeiden paikat ja erilaisten kotelointien ja lämpöpattereiden vaikutus kaapin sijoittamiselle.

5. Värilliset kalusterungot

Valkoinen kaappirunko on kaunis, mutta muista myös haastaa itsesi miettimään värillisien runkojen mahdollisuuksia. Jos värillisten runkojen edessä on vaaleat ovet, pysyy kokonaisuus raikkaana.

 

Sisustusterveisin

Satu